close button

Bile Besar Nanti Saya Nak Jadi Pe Ek?

Posted: June 24, 2011 by b0an in Labels:
12





Assalamualaikum…..

Bile besar saya nak jadi ape ek?....persoalan tue la yang sering membelengu ak time kecik2 dlu…korang pon same kan….kat tadika gan skool rendah musti cikgu korang penah tanye ape cite2 korang kan…time tue lew pikir keje besh2..haha….tpi makin beso korang mesti cite2 tue pon berubah mengikut peredaran zaman gak (nie bagi yang dah beso laa…bkan tue k…hehe)….so aku pon xterkecuali gak…kejap2 tuko jew cite2 aku nie….nak tau ape cite2 aku time kecik?..kalo xnak xpe…korang klik dlu nuffnang tue…bru close blog aku…hehe…..sesape nak bace…..truskan lew membaca k…..


Tadika:

aku bercite-cite nak jadi doctor….besa la kan…keje fofular kan…lagipon mak ak pon nak ak jadi doctor gak…..sbb die nak ade gak yang ganti die keje kat kementerian kesihatan….untuk pengetahuan korang..mak aku sorang bidan kerajaan..kalo cam sekarng nie…mcan jururawat masyarakat lew…

Sekolah rendah :

Aku masih lagi bercita-cita nak jadi doctor…kalo cikgu tue..yang paleng last…ape sebbnye pon aku xtau….tpi time tahun 6 tue…aku tetibe lak minat jadi polis…haha..aku pon xtau camne ley minat jadi polis lak…ape pon xley….hehe

Tingkatan 1-3 :

Sampai sini cite2 aku berubah agi…aku nak jadi sorang arkitek….pas2 tukar agi….nak jadi pelukis komik lak (cam power sangt nak lukis katun lak)…..

Tingkatan 4-5 :

Aku bercite-cite nak jadi sainstis lak…cam glemer jew ak rase….tpi disebabkan result spm ancus…..so terkubur lew cite2 tuew….hehehe

Pastu aku pon g kolej swasta kat Melaka iaitu Kolej Risda….so kat situ cite2 aku bertukar untuk menjadi petani moden…hahaha…tetapi sampai sem 3 jew ak blajo kat situ…pas2 ak berenti sebab ak dpt twaran daripada SPA….sesape xtau…google yek…hehe….dan yang terkini aku blajo kat Kolej Sains Kesihatan Bersekutu (KSKB) kat Sg Buloh untuk menjadi sorang pelatih Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran……skrg nie tinggal satu sem agi untuk tamatkan latihan nie…..so kirenye xjauh la sngt cite2 aku mase kecik dengan sakrng nie yek....bley gak gantikan mak aku untuk keje kat kementerian kesihatan……

P/s : kite hanye merancang..tetapi tuhan yang tentukan kehidupan kte nie…..

sempat agi posing2 mase prktikal...hehe


12 comments:

  1. hahah .. okay r .. penolong pegawai kesihatan persekitaran tu ada la kene mengena sikit dgn doktor tu kan :) gdluck bro

  1. nk jd manusia berguna .. ececee *poyo jer* :)

    thniah tuk anda :)

  1. b0an says:

    @alif : tau xpe..k thnks

  1. b0an says:

    @lella : yee...cam dalam ikrar skolah..menjadi manusia yang berguna pada agama,bangsa dan negara....haha

  1. cik aifa mase kecik2 mak tanya nak jadi ape... "nak jadi kuih kasuwi mak.." =.=

  1. b0an says:

    @aifa: haha yeke?pon sodap gitu...ahaks

  1. zureen says:

    hehehe! tak kisah laa nak jadi apa.. yang penting sumbernya halal. kan?

  1. b0an says:

    @zureen: yep..btol3

  1. shida'R says:

    uihhh boan hensem!

  1. b0an says:

    @shida: uit yeke?malu i...haha

  1. awat muke 2 jauh sgt..haha..

  1. b0an says:

    @hani : nape?xley kew?hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...