close button

Trick untuk isi minyak petrol murah.

Posted: June 04, 2011 by b0an in Labels:
11


Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas (tempat dirahsiakan)....



masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 1.80 sen kat pam minyak jadi 1.00 or suka ati korang la nak letak berapa sen...

mula2 mmg aku tak percaya... tapi......percaya lew yek.....





1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu... tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV sudah la...

2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi.

3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer harga la

4. korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi

5. then korang tekan enter - 3x

6. then korang tekan '0' , '0', '1', '0', '0' (1.00 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka

7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi

8. tekan butang clear - 2x

9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi

10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang

"woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!"

so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 1.90 seliter...

HEHEHEHE aku pun terkena... Dah pegi buat keje sne…ahaks

11 comments:

  1. haha..btul ke nih boan...

  1. b0an says:

    a ah..test ar wat..heee

  1. b0an says:

    Afiqah: yep..test lew wat..heee

  1. miss zyra says:

    larhh.. ye yo Oo jer..

  1. b0an says:

    miss zyra: xcaye lak..cbe try test lew...ahaks

  1. cunndaa says:

    kakakkakaaaa....tekun giler baca...
    terkene eden...
    btw, follow sini..

  1. b0an says:

    @cunndaa : yeke.??rase enn..hehe

  1. herumi says:

    Salam. nanges aku baca entri nih...

    aku dah macam kena pukau baca entri nih, sebab nak murah punya pasal. ye lah minyak kan dah melambung (bukan kerana mael lambung).

    Tak mustahil tony blair boleh masuk Islam sekiranya...

  1. b0an says:

    @herumi ; uit siap terpukau tue..xleh tahan tol..haha

  1. Cik Amy says:

    mmg terkedek2 dtg bce entry ni huhu
    terpukau dek tajuk...kn dh nanges bace entry ni haha
    kejam2!! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...